Иницијатива да се сваке године организује концерт у Балашевићеву част

БЕОГРАД: Две године након смрти новосадског кантаутора и уметника Ђорђа Балашевића, на друштвеним мрежама предложена је иницијатива да се сваке године 19. јануара организује концерт у његову част. 
balasevic foto lucic.jpg
Фото: Дневник (Бранислав Лучић)/Ђорђе Балашевић

Инцијатор идеје је председник ,,Колор прес Групе’’ Роберт Чобан који је у објави на свом Фејзбук профилу написао да постоји идеја да се сваке године на Богојављенску ноћ организује ,,трибјут” концерт на којем би се окупили поп-певачи из целог региона и неки нови клинци који би изводили Балашевићеве песме и тако чували сећање на њега. 

"Ношен мишљу како су то урадили са Оливером Драгојевићем у Хрватској, да се једном годишње окупе извођачи из целог региона и певају његове песме, мислим да би било дивно да се дух Ђорђа Балашевића сачува и у Новом Саду који се емотивно опростио од њега на догађају на Кеју", каже Чобан. 

Његова објава на друштвеним мрежама наишла је на велики одзив корисника и низ позитивних коментара којима подржавају ову идеју. 

"То сам поставио без икакве намере, чисто као неку идеју пре свега породици која је власник ауторских права и морам да признам да је то један од постова у протеклих годину дана који је имао највише коментара, шерова и лајкова -  99 одсто људи је рекло да би дошло на овакав догађај",  додаје он. 

Породица Ђорђа Балашевића ће 19. јануара организовати догађај ,,На богојављенску ноћ’’ на којем ће извођењем Балашевићевих песама дух овог панонског морнара наставити да живи.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести