Изложба архитекте Лазара Кузманова у Културном центру Зрењанина

У изложбеном салону Културног центра Зрењанина вечерас у 19 часова отвара се ретроспективна изложба архитекте Лазара Кузманова, добитника Награде за архитектуру „Ђорђе Табаковић“ за 2019. коју већ 25 година додељује Друштво архитеката Новог Сада.
zrenjanin bakic
Фото: Дневник/Филип Бакић/Град Зрењанин

На изложби ће бити приказан његов рад од 2000. до 2019. кроз 16 изведених објеката, који сваки на свој начин приказују архитектонску естетику аутора и континуитет у његовом раду.

Лазар Кузманов (Тител, 1968) је дипломирао на Архитектонском факултету у Београду у класи проф. Светислава Личине (1995), а потом и магистрирао на истом факултету (2008). Каријеру је започео у Заводу за урбанизам Нови Сад (1995–2001). Од 2004. води сопствени пројектни биро „Кузманов енд Партнерс” са сарадницима арх. Миљаном Цвијетићем и Драганом Константиновић. Већ са првим изведеним објектима најављују нови естетски приступ пројектовању стамбених објеката, наглашене пластичности и истанчане ликовности. Пројектује више стамбених и пословних објеката у Новом Саду где је направио искорак из устаљене домаће градитељске праксе. Дела му се одликују смелим обликовним приступом, елегантним композиционим решењима и преданим радом на детаљима. Учествовао је на преко педесет изложби и салона архитектуре у земљи и иностранстрву. Добитник је бројних награда и струковних признања. У децембру је добио и Велику златну форму УПИДИВ-а за пројекат хотела на Копаонику. Изложба ће трајати до 27. јануара.    

Н. П.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести