Изложба Феђе Киселичког у "OZONE Art space"

БЕОГРАД: Изложба фотографија "Пејзажи немара" Феђе Киселичког биће отворена сутра у 19 часова у простору "OZONE Art space" (Добрачина 59), као део манифестације Београдски месец фотографије која се одржава у мају и јуну на више локација у граду.
izlozba
Фото: Facebook/ O3ONE Art space

Изложбу ће трајато до 22. маја, сваког дана од 10 до 23 часа.

Феђа Киселички је пројекат фотографског интересовања за живи свет фрижидера осмислио као критику савременог бахатог односа према храни. Фасциниран облицима, бојама и светлосним ефектима детаља голом оку невидљивог стваралаштва буђи, Феђа је макрообјективом снимао микросвет настао из сопственог, али и ширег људског немара, да би потом снимке вишеструко увећавао, чему сведоче изложене фотографије.

Његов уметничко-фотографски потпис је јединствен међу читавом плејадом уметника и уметница чије је стваралаштво надахнула плесан, а међу које спадају и немачки уметнички фотограф Клаус Пихлер, чије мртве природе с буђавом храном критички подсећају на чињеницу да данас близу милијарду људи на планети гладује, али и Елин Томас, која везе, хекла и шије веристичке мотиве плесни.

Запослен је у Музеју града Новог Сада као фотограф, а излагао је на 11 самосталних изложби.

Ауторка предговора каталога изложбе је Др Ивана Прашић.

Фестивал се ове године одржава уз поштовање свих мера Владе Србије и Кризног Штаба за сузбијање заразне болести ковид-19.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести