Изложба карикатура "Ово је Земља за нас"

БЕОГРАД: Изложба карикатура и кратког стрипа “Ово је Земља за нас - покрени се за животну средину!” биће отворена у среду у Галерији Удружења ликовних уметника Србије (УЛУС) у Београду. 
r
Фото: pixabay.com

Национални конкурс организован је у оквиру кампање заштите животне средине “Погледај око себе” чији је циљ подизање свести о значају заштите средине. 

Конкурс, који су расписали Делегација Европске уније у Србији и ЕУ пројекат “Јачање видљивости и комуникационих активности о ИПА програмима”, трајао је од 15. маја до 10. јуна и на конкурс је пристигло укупно 125 радова. 

Жири који су чинили еминентни карикатуристи Предраг Кораксић Коракс и Југослав Влаховић, програмски менаџер Делегације ЕУ у Србији Маја Вучковић Крчмар и кључни комуникациони експерт пројекта "Јачање видљивости и комуникационих активности ИПА програма“ Наташа Беширевић, одлучивао је о победницима. 

Прву награду (ваучер у вредност од 500 евра) освојио је Пáл Лéпхафт, за карикатуру “Ное2019”, другу награду (ваучер у вредност од 350 евра) добио је Радослав Јаковљевић за карикатуру “Селфи”, док је добитник треће награде (ваучер у вредности од 200 евра) Зоран Марковић за рад назван “Скоцкали смо је”. 

Жири је одабрао 36 аутора, финалиста, чији ће радови такође бити приказани на изложби и који ће добити пригодне награде.

На отварању изложбе говориће шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици и чланови жирија Кораксић и Влаховић.

Изложба у Галерији УЛУС-а трајаће до 24. јула.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести