Изложба "Лета пре нета" отворена у Музеју науке и технике

БЕОГРАД: Прва изложба Музеја науке и технике превасходно намењена деци, "Лета пре нета" отворена је вечерас у музејској Галерији 51.
e
Фото: FOTO TANJUG/ MUZEJ NAUKE I TEHNIKE/ MILOS JURISIC / nr

Кустоскиње Мирјана Бабић, Милена Врзић Бешић, Милена Видосављевић и Тамара Тешевић, приближиле су публици дух времена пре интернета и објасниле значај техничких уређаја који су некада били у свакодневној употреби, а деца их данас најчешће користе путем апликација на мобилном телефону.

Најмлађа публика је на изложби први пут у прилици да се сусретне са појединим техничким уређајима, док су се њихови старији чланови породице на моменат вратили у прошлост и присетити се како су изгледала лета пре интернета.

Изложба има практични, едукативни и забавни карактер.

Поставка је подељена на две временске зоне: "Овако је некада било" и "Овако је почело", као и шест тематских станица: "Пиши-бриши", "Када моје уши чују", "Птичица", "Хало, ко је", "Забава у кутији" и "Рингераја".

На крају поставке је станица "Сурф без даске", у склопу које се све поменуте станице обједињују у само једном предмету.

На свакој од наведених станица налазе се интерактивни експонати, па су тако деца имала прилику да куцају на писаћој машини, напишу и пошаљу писмо, режирају сопствени филм, испробају камеру опскуру, фиксни телефон, флипере и још много тога.

Током трајања изложбе ће бити организоване радионице, турнири у кликерима и разна такмичења у којима ће они најспретнији и најмаштовитији освојити бројне награде.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести