Изложба Соње Бојанић у галерији СУЛУВ-а

У Галерији СУЛУВ (Булевар Михајла Пупина 9) у понедељак ће бити постављена изложба “Микро” новосадске ликовне уметнице Соње Бојанић.
umetnost, izlozba, slikanje, ilustracija pixabay
Фото: pixabay.com

У радовима који ће бити изложени ауторка полази од микроскопирања форме, посматрања њене егзактности и интервенисања уз употребу нових технологија. Интервенцијом на предмету, како указује ауторка може се указати на његову суштину, а то може бити пут ка откривању начела. До сада је у својим радовима као доминанту користила интервенцију репетицијом и радијалну симетрију која упућује на хомогеност структуре, интервенцију у наглашености боје, као и истицање форме. Њено интересовање подразумева односе микро-макро; тачност-ликовност; информација-перцепција; слика-реч; слика-звук; покрет-реч; покрет-звук; обликовање форми које настају из тачке. У свом раду је истраживала однос науке и уметности. Микроорганизми су транспоновани у нови ликовни медиј, дигитални медиј.

Соња Бојанић је завршила основне студије сликарства на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Јована Ракиџића, где је звање Мастер ликовни уметник стекла је 2015. у класи проф. Горана Деспотовског, на предмету Дигитална слика. Од ове године је у статусу самосталне ликовне уметнице. Публика ће изложбу моћи да погледа радним данима до 13. новембра.

Н. П.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести