Изложба у Галерији СУЛУВ-а: Радови уметника из Крушевца

Изложба чланова Удружења ликовних уметника Крушевца која је требало да буде представљена у Новом Саду баш на дан проглашења ванредног стања од данас ће бити постављена у Галерији СУЛУВ- а (Булевар Михајла Пупина  9).
suluv
Фото: Youtube Printscreen

Ова поставка означава почетак сарадње два уметничка удружења крушевачког и војвођанског. На њој излаже двадесет уметника чланова УЛУК-а са делима која су настала у различитим периодима њиховог стваралаштва.

Учествују: Зоран Рајковић, Олгица Лазаревић, Зоран Васиљковић, Матија Рајковић, Дејан Аксентијевић, Младен Лазаревић, Немања Панић, Никола Живић, Милена Максимовић-Ковачевић, Јованка Рашовић, Мијодраг Јанковић, Борис Павловић, Слободан Радичевић, Марина Павловић-Петров, Милена Апостоловић, Антанасије Пуношевац, Марјан Павловић, Ана Миљковић и Милка Жуњанин.

Удружење ликовних уметника Крушевца, независно професионално удружење настало је 2011. како би се рад уметника учинио видљивијим и обогатила ликовна сцена града. Примарни задаци удружења су окупљање што већег броја уметника, али и организација самосталних и колективних изложби, као и сарадња са другим удружењима и установама културе. У настојању да мотивише, подстакне на различита промишљања и презентује најрецентнију уметничку продукцију, Удружење ликовних уметника Крушевца приређује колективне изложбе попут ревијалних годишњих, на којима сем чланова удружења, по позиву уметничког савета, своје радове излажу и гости, реномирани уметници из земље. Поред изложби  које се сваке године приређују у Крушевцу чланови удружења су се представљали и у низу галеријских простора у Србији.

- На овогодишњој изложби УЛУК-а, презентовани радови изведени у различитим техникама и ликовним медијима свакако нуде један од могућих чинилаца за сагледавање савремене уметничке сцене. Као репрезенти актуелних тенденција, али и ширег простора деловања и истраживачког процеса уметника, изложени радови омогућавају увид у тренутно стање крушевачке ликовне сцене и уједно представљају пресек стваралаштва уметника - наводи у каталогу изложбе Наталија Топличанин, историчарка уметности.

Због мера Владе поводом спречавања даљег ширења вируса неће бити званичног отварања, а посета галерији могућа је уз превентивне мере. Изложба се може погледати до 19. јуна, а радно време Галерије је од уторка до петка, од 10 до 14 и од 16 до 20 часова.    

Н. П.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести