Изложба Владимира Лалића 28. октобра у Новом Саду

НОВИ САД: Уметник Владимир Лалић представиће своју изложбу „Voir a travers moi - You see trough me“ у среду, 28. октобра од 18 сати у Културној станици Свилара у Новом Саду, најавили су из ове установе.
svilara dnevnik
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

На новој самосталној изложби аутора, у малој и великој сали КС Свиларa на адреси Ђорђа Рајковића 6б, биће изложено 25 нових, до сада неизлаганих радова серије на плексигласу.

Након многих изложби у Паризу, Њујорку, Сингапуру, Трсту и Београду, уметник Лалић на овој изложби представља резултат експериментисања са новим материјалима, али са већ препознатљивим цртачким рукописом, где успева да комплетира сопствену митологију.

У новим радовима он употребљава плексиглас уместо папира, где прави слојевите цртеже-објекте од више плоча, што поред линије и боје даје утисак треће димензије и игре преламања сенки.

Посебан нови сегмент у његовом стваралаштву сачињавају и звучно-визуелне инсталације, објекти са лед расветом и звучницима, који чине ову изложбу веома интерактивном.

У малој сали ће бити изложени цртежи на плексигласу у потпуном мраку, где ће посетиоци улазити само уз светло мобилних телефона или батеријских лампи.

Када су осветљени, цртежи на плексигласу праве театар сенки, које посетиоци стварају тим светлима из уређаја.

Изложба ће бити отворена тог дана од 18 до 22 часа, уз неопходне мере против пандемије - ограничено је максимално 20 особа у малој сали и 30 у великој.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести