Јавно предавање Марине Абрамовић 28. септембра испред МСУ

БЕОГРАД: У склопу изложбе "Чистач", Марина Абрамовић ће 28. септембра одржати јавно предавање испред Музеја савремене уметности са почетком у 18 сати. 
m
Фото: EPA/EFE Tytus Zmijewski

Бесплатне улазнице за тај јединствени уметнички догађај на благајни Музеја савремене уметности могу се преузети сваког дана од 10 до 18 сати, осим уторком.

Присуство предавању је могуће само уз бесплатну карту, чији број је ограничен и делиће се закључно са 25. септембром.

Омогућено је и онлајн преузимање улазница, а предавању ће због ограниченог броја места моћи да присуствују само они који на време преузму своје улазнице. Једна особа може преузети највише две улазнице.

На предавању, које ће уметница приредити као изузетан поклон свим љубитељима уметности, Марина ће са публиком поделити своје богато искуство, говорити о свом уметничком приступу и досадашњим остварењима.

Бесплатне улазнице важиће само за јавно предавање, док ће улаз за изложбу "Чистач" бити у продаји по редовним ценама. 

Велика ретроспективна изложба "Чистач" свечано се отвара 21. септембра 2019. године у Музеју савремене уметности у Београду и траје до 20. јануара 2020. године.

Изложба хронолошки прати све фазе комплексне педесетогодишње каријере Марине Абрамовић од раних сликарских и концептуалних радова, преко соло перформанса и заједничког рада са Улајем, до култних радова из самосталне каријере Абрамовићеве.

Кроз ову ретроспективу, која има пре свега едукативни карактер, публика ће моћи да погледа више од 120 радова које чине слике, цртежи, објекти, фотографије, аудио и видео радови, филмови, сценографије, реперформанси и архивска грађа...затим антологијска дела уметности перформанса као што су серија Ритам, Липс оф Томас, Релациони радови, Прелазак преко ноћног мора...

Део изложбе биће ни дела која су обележила њен рецентни опус као што су Балкански барок, Седам лаких комада, Уметник је присутан.

Изложбу "Чистач" организује Музеј савремене уметности у Београду, уз подршку Владе Републике Србије, док је продуцент Модерни музеј из Стокхолма, у сарадњи са Луизијана музејом модерне уметности из Хумблебека и Бундескунстхале.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести