Карл: Град није расписао тендер за реконструкцију Цвијете

БЕОГРАД: Секретар за културу Иван Карл казао је да Град нема везе с реконструкцијом Уметничког павиљона Цвијета Зузорић, а посебно не са пренаменом овог значајног здања.
cvijeta zuzoric
Фото: Youtube Printscreen

Реагујући на то што је руководство УЛУС-а недавно изразило сумњу да би намена Павиљона могла бити промењена некон реконструкције, Карл је у изјави Танјугу истакао да зграда Цвијете нити припада, нити може власнички да припадне Граду Београду, па самим тим, како тврди, не постоје никакви планови на тему реконструкције.

Секретар наводи да Град Београд није расписао тендер, "нити има основ да га распише, нити је заменик градоначелника рекао да је расписан".

Више пута смо истакли да је Павиљон Цвијета Зузорић у надлежности Министарства културе и да ћемо ми подржати њихову намеру да се павиљон реконструише. Град се једном умешао да помогне, иако није надлежан. Било је то када су се сви запослени жалили да нема воде у објекту, па је заменик градоначелника тада интервенисао, иако је квар био у ингеренцији онога ко управља, а то је УЛУС. Изгледа да је ова пријатељска помоћ погрешно протумачена, сматра Карл.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести