Културна резонанца Булгакова у новосадској Гимназији Лаза Костић

Међународни пројекат “Лик научника у прози и драматургији М. А. Булгакова: еволуција, социјални аспекти и културна резонанца”, поводом 130 година од рођења чувеног писца, недавно је реализован и у Гимназији “Лаза Костић” у Новом Саду.
d
Фото: Приватна архива

У сарадњи са Аутономном некомерцијалном организацијом “Институт допунског професионалног образовања” из Нижњег Новгорода (Русија), уз подршку Министарства просвете Руске Федерације, у новосадској гимназији одвијала се завршна етапа “Олимпијаде о стваралаштву Михаила Булгакова”, као и презентације образовних ресурса.

Поред олимпијаде за ученике гимназија, руских школа, центара отвореног образовања, студенте у Руској Федерацији и иностранству, кључне активности пројекта су биле још краткорочни онлајн-курсеви стручног усавршавања за руске и иностране предаваче руског језика и књижевности, као и за наставнике руског као страног језика, те презентације нових образовних ресурса о стваралаштву М. А. Булгакова –  методички приручници, циклус видео-лекција и три наставна филма, посвећена савременом приступу у настави књижевности.

На олимпијади је учествовало преко 200 ученика и студената из Србије и Босне и Херцеговине, а прво место освојили су Ангелина Крунић из Новог Сада, Ивана Милосављевић из Шапца и Ленка Станишић из Београда.

И. Бурић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести