Милети Продановићу „Политикина” награда

Награда за најбољу изложбу у 2017. години коју додељује лист “Политика” припала је сликару Милети Продановићу за изложбу „Генус – породичне приче” одржану током децембра 2017. у Уметничкој галерији Надежда Петровић у Чачку.
mileta prodanovic
Фото: Mileta Prodanović, foto: Youtube Printscreen

Одлуку је већином гласова донео жири у саставу: Зоран Ерић, кустос Музеја савремене уметности у Београду (председник), Радоња Лепосавић, историчар уметности, Мирослав Карић, историчар уметности и кустос галерије „Ремонт” у Београду, Аница Вучетић, добитница „Политикине” награде 2008 и Марија Ђорђевић, уредник Културног додатка „Политике”.

У најужем избору нашла се и изложба Бојана Ђорђева „Услови заједничког размишљања – трилогија о капитализму, марксизму и револуцији”, одржана у октобру 2017. такође у галерији Надежда Петровић у Чачку.

„„Политикина” награда за најбољу изложбу је свакако најдуговечније и вероватно најважније признање у области визуелних уметности“, рекао је на вест о награди Продановић.

„Добили су је, својевремено, моји професори, а потом и бројне колеге чијим се изложбама радујем и које нарочито ценим и волим. Посебно ми је драго што сам награду добио за изложбу која је одржана у Уметничкој галерији „Надежда Петровић” у Чачку, која је свакако најважнији пункт савремене уметности јужно од Београда и место за које сам посебно везан.“      

Н. П.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести