Недеља архитектуре у новосадском Калеидоскопу културе

НОВИ САД: Манифестација "Калеидоскоп културе" у Новом Саду током прве недеље фокус ставља на архитектуру кроз изложбе, трибине, радионице и друге садржаје до 10. септембра, саопштила је данас Фондација Нови Сад престоница културе.
w
Фото: Youtube Printscreen

Како је наведено, у оквиру "Недеље архитектуре" данас ће у Културној станици Лиман бити отворена изложба "Вишеслојност" на којој ће се до 9. септембра представити око стотину архитектица у организацији Женског архитектонског друштва (ЖАД) и часопис "Архитектон".

"Главни програм изложбе посвећен је остварењима чланица у архитектури, дизајну ентеријера, урбанизму, заштити и комуникацији, док тематски програм илуструје вишеслојност деловања жена архитеката у другим креативним дисциплинама - графички дизајн, илустрација, дизајн текстила, индустријски и модни дизајн, костим, сценографија, шминка, гастрономија...", наводи се у саопштењу.

Фондација је саопштила да ће поред изложбе бити организоване трибине 7. и 8. септембра на тему "Вишеслојност – архитектура сцене (искуства фестивала)" и "Вишеслојност – архитектура и изложбе“.

Како је најављено, током "Калеидоскопа културе", који траје од 2. септембра до 4. октобра, биће реализоване и радионице "Станице од/до земље" архитектице Драгане Којичић 6. и 7. септембра на локацијама у Ковиљу, Степановићеву, Лединцима, на Детелинари и Новом насељу.

"Недеља архитектуре" доноси и премијеру краткометражног филма "Нови Сад кроз плес" 8. септембра у Културној станици Лиман, новосадске кореографкиње Александре Чавић, каже се у саопштењу.

Фондација је подсетила да је Чавић једна од уметника одабраних на конкурсу "Калеидоскопа културе" којим се промовише културна баштина Новог Сада и савремени плес, приказујући бројне локације у граду на потпуно нови начин – кроз плесни покрет.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести