Номинације за Еми: Изједначене серије Круна и Мандалоријан

Серије „Круна” и „Мандалоријан”, канала „Дизни плус“ (из универзума „Ратова звезда”) добиле су по 24 номинације за америчке телевизијске награде „Еми“, и предњаче по броју. Те две продукције доминирају главном категоријом драмских серија, док Марвелова „Вандавизија” води у категорији мини серије.
e
Фото: Youtube Printscreen

Дистопијска серија „Слушкињина прича” добила је 21 номинацију, а 20 прва сезона серије „Тед Ласо”, и обе су такође у доброј позицији да освоје признање на 73. додели „Еми“ награда, које су једнаке Оскарима за телевизију.

Три претходне сезоне „Круне”, о краљевској породици која је доживела светски успех, имале су номинације за најбољу драмску серију, али као и друге продукције Нетфликса, серија никад није победила. Номиновани су главни глумци Ема Корин, за интепретацију принцезе Дајане, Џош О’Конор за улогу принца Чарлса и Оливија Колман као краљица Елизабета Друга.

Победници ће бити проглашени на церемонији која је предвиђена да се одржи уживо 19. септембра у Лос Анђелесу, са ограниченим бројем публике. Ово представља известан облик враћања на нормалу, јер је прошлогодишње издање церемоније доделе награда емитовано из празног позоришта, а добитници су примали награде у својим кућама.

        Н. Пејчић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести