Нови Сад постаје престоница књижевности

НОВИ САД. Добитници НИН-ове награде, Слободан Тишма и Александар Гаталица, као и новосадски аутор прозе и поезије Ласло Блашковић, а затим и књижевник, критичар и уредник Фрања Петриновић, младе наде домаће књижевности Маша Сеничић и Андреа Попов Милетић, али и европски признати, вишенаграђивани Дејан Тиаго Станковић, Исабел Вери, Лоран Сексик, Барби Марковић, Вероника Мурек само су неки од књижевника због којих ће Нови Сад у наредних седам дана бити синоним за европски центар књижевности, најавили су организатори.
k
Фото: Ilustracija

Културне станице Свилара, Еђшег, Караван угостиће 20 признатих страних писаца, готово 70 домаћих писаца, преко 30 музичара и тако зауставити Нови Сад на моменат јер је време за књигу.

Трећа недеља Калеидоскопа културе, од 19. до 25. септембра, посвећена је представљању разноликости домаће књижевне сцене, повезивању домаћих и европских аутора, откривању нових места и нових формата за књижевне догађаје, децентрализацији културе као и развоју публике.

Калеидоскопу културе се у Недељи књижевности придружује и Међународни новосадски књижевни фестивал од 21. до 25. септембра који ће окупити више од 30 писаца из Србије, 10 страних писаца и 30 музичара.

Калеидоскоп културе је целогодишњи пројекат културе заједништва који кроз различите процесе спаја уметнике, установе културе, невладине организације, грађане и посетиоце, да би крајем лета представио просторе и програме широм града промовишући јединствену слику разноликости Новог Сада.

Организатори моле све посетиоце да се, ради очувања здравл?а и лепшег и квалитетнијег уживања у културним садржајима, придржавају свих мера.

Посетиоци су у обавези да носе заштитне маске на свим догађајима. Контролише се максималан број посетилаца на догађајима, што је тренутно 500 људи и у затвореном и на отвореном простору.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести