НОВОСАЂАНКА АНАБЕЛА ОТОШ ОСВОЈИЛА ПРВУ У НАГРАДУ ЗА ФОТО РЕПОРТАЖУ НА ОВОГОДИШЊЕМ ИНТЕРФЕРУ Први сусрет са Вивианом

Новосадска уметница Анабела Отош освојила је прву награду на управо завршеном Интернационални фестивал репортаже и медија – ИНТЕРФЕР Златна НИКА у селекцији Фото репортажа.
с
Фото: Вања Пирошки

По оцени жирија, њен „Први сусрет са Вивианом“ оставио је најјачи утисак на посматраче.

„Прошло је скоро годину дана од рођења мале Вивиане. Вивиана је прва беба чије рођење сам фотографисала у кућним условима. Ова серија фотографија пуне нежности, спонтаности, и емоција причају једу прелепу интимну причу која је трајала више од 24 сата. Родитељи Дуња и Тиаго су најпозитивнији људи које сам икада упознала. Дуњина храброст и оданост је мотивација за све нас жене, док је Тиаго пример за то како би мушкарци требало да поштују своје партнере и буду уз њих и у оваквим тренуцима. А Виви – она је данас једна прелепа, здрава беба”, открива Анабела.

Фото: А. Отош

Анабела Отош је рођена у Новом Саду. Захваљујући деди и оцу, од малена је одрастала у свету филма и фотографије, и као трећа генерација у овој професији наставља породичну традицију. По завршетку средње школе примљена је на одсек за камеру новосадске Академије уметности.

Фото: Вања Пирошки

На крају своје друге године студија, отпутовала у САД кроз Work and Travel програм, где је обележила животе бескућника на периферији Лос Анђелеса, повлачећи паралелу између сиромашних и богатих. На ову тему је била одржана њена прва самостана изложба под називом „Dreams and Tears”. У априлу 2021. је дипломирала, а њен дипломски филм је приказан на четири филмске смотре: Фестивал филмских ауторки, Филмски фестивал Прокупље, Краљевски филмски Фестивал и Филмски фронт. Данас, поред фотографисања и снимања, ради као професор фотографије у Средњој школи за дизајн "Богдан Шупут".

М. С.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести