Одложен Октобарски салон у Београду за лето 2021. године

БЕОГРАД: Отварање 58. Октобарског салона - Београдског бијенала, заказано за 16. октобар, мораће ипак да сачека још неко време, јер је одложено за летњи период 2021.године, саопштено је из дирекције Културног центра Београда, организатора ове смотре.
oktobarski salon
Фото: Printscreen

Једна од најважнијих манифестација из области савремене визуелне уметности на Балкану, неће бити одржана због и даље актуелне пандемије корона вируса, а нови датуми и простори за изложбе биће саопштени у наредном периоду.

На препоруку Града Београда и одлуком Секретаријата за културу, цела манифестација је одложена, дакле неће бити у неком сведенијем формату ове године.

Изложба “Сањари” кустоског пара из Италије, Иларија Мароте и Андрее Бачин, представиће радове више од 50 уметника из целога света у адаптираном издању 2021. године.

Ново одлагање велике ликовне смотре последица је увођења нових мера за културне активности услед пандемије, што доводи до прилично отежаног планирања и реализације међународних догађаја, при чему су сталне промене из часа у час увек непредвидљиве за услове путовања и опште здравствене ситуације у појединим земљама.

Културни центар Београда, организатор, и кустоси Марота и Бачин верују да је одлука о одлагању за наредну годину најбоље решење када је реч о безбедности уметника, аутора, сарадника и публике, као и презентације радова и успеха изложбе.

"Сањари" као изложба 58. Октобарског салона биће представљена у освеженој верзији током идуће године.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести