Онлајн пренос представе "Кад су цветале тикве" БДП-а

БЕОГРАД: Извођење представе "Кад су цветале тикве" настале по делу Драгослава Михаиловића у режији Бобана Скерлића на сцени Београдског драмског позоришта биће преношено уживо преко интернета 24. децембра од 18 сати, најавио је за Танјуг глумац Милош Биковић, један од главних протагониста представе.
pozoriste, predstava, zavesa pixabay
Фото: pixabay.com

Биће то премијерно преношење извођења једне представе преко интернета у Србији.

Позоришни хит за који је увек тражена карта више на овај специфичан начин биће доступан милионској публици широм света а превод дијалога глумаца биће титлован на српски у руски језик. Куповина улазница, тачније приступа праћењу преноса, је организована Онлајн.

Биковић је за Танјуг казао да изузетно задовољан идејом да буде преношена представа која га је формирала као глумца.

"Представу играмо већ седам година и сваки пут проналазим нове слојеве значења у откривам којико је драгослав Михаиловић велики писац. Како се годинама развија моја перцепција те представе, тако се чини ми се мења мој поглед на свет", казао је Биковић.

Пренос представе се реализује у сарадњи Београдског драмског, Архангел студија, Боксерског савеза Србије, Федерације бокса Русије и тицкетс.рс, као својеврсна најава Светског првенства у боксу које ће следеће године бити одржано у Београду.

Бокс је једна од доминантних тема представе, јер је главни лик боксер Љуба Врапче, којег тумачи Милош Биковић.

Тим поводом, Биковић је данас уручио стипендије Боксерског свеза Сари Ћирковић и Вељку Глигорићу у Београдском драмском позоришту.

Сара Ћирковић је освојила сребрну медаљу на Европском првенству за јуниоре у боксу, а Вељко Глигорић је сениорски репрезантативац у боксу.

"Велика је ствар што нас на најлепши начин представљају у свету и сви смо веома поносни на вредне спортисте које имамо", казао је Биковић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести