ОПАКА БОЛЕСТ ГА ОДНЕЛА ЗА МЕСЕЦ ДАНА Данас се навршава шест година од како нас је НАПУСТИО чувени глумац! Без ГЛОГОВЦА више ништа није као пре (ВИДЕО)

Данас се навршава шест година од смрти чувеног српског глумца Небојше Глоговца, који је преминуо од карцинома плућа.
nebojsa glogovac jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Глумца је болест однела за само месец дана. Агресиван канцер који се “родио” у његовим плућима, брзо је матастазама, те напао и његову јетру због чега није могао да се оперише, упркос свим напорима лекара.

Већ на првом прегледу сазнао је да је болест у поодмаклој фази. Ипак, желео је да се бори. Помоћ је потражио од чувене докторке у Немачкој, где се подвргнуо детаљним анализама које трају пет дана. Међутим, већ после трећег сазнао је застрашујућу вест - да неће успети да се излечи.

Одмах се вратио у Србију како би последње тренутке био са супругом и троје деце. Ипак, ни тада није желео да се тако лако преда, већ се лавовски борио.

Богата каријера

Своју богату каријеру започео је 1987. године, улогом у серији "Бољи живот", у којој је глумио Бобиног школског друга.

Први пут је играо на филму 1994. године, када је оживео лик Фадила, војника ЈНА у ратној драми "Вуковар, једна прича". Филм "Убиство с предумишљајем" донео му је прву главну улогу на филму, а улога Богдана, Србина из Хрватске који је рањен у рату, донела му је награду "Цар Константин" на Филмском фестивалу у Нишу.

Публика га памти и по филмовима "Небеска удица", "Муње", "Бумеранг", "Држава мртвих", "Кад порастем бићу Кенгур", "Клопка" за коју је добио неколико награда на међународним фестивалима широм света, као и у серијама "Вратиће се роде", "Мој рођак са села", Војна академија", "Жене са Дедиња" и "Равна Гора". Своју последњу улогу пред камерама одиграо је у филму "Јужни Ветар", где је оживео лик Голуба, али премијеру није дочекао.

Добитник је бројних признања међу којима се издвајају Цар Константин за најбољу мушку улогу у филму "Убиство с предумишљајем", Добричин прстен, Стеријина награда, награда Зоран Радмиловић....

Сахрањен је у Алеји заслужних грађана на београдском Новом гробљу

Дневник/Курир

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести