Отворен фестивал "Дани Небојше Глоговца" у Требињу

ТРЕБИЊЕ: У Требињу је синоћ отворен фестивал "Дани Небојше Глоговца", манифестација коју у част великог глумца организују његова породица и пријатељи у сарадњи са Културним центром, а под покровитељством Града Требиња.
glogovac izlozba
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

Фестивал је отворен на летњој сцени Културног центра представљањем специјалног госта, глумице Бранке Катић, а потом је уследила пројекција филма "Убиство с предумишљајем" редитеља Горчина Стојановића.

Катићева је рекла новинарима да је Требиње прелеп град и да тек сада схвата зашто га је Небојша толико волео и желео да се једног дана врати да живи овде.

Небојшина супруга Милица истакла је да је организација фестивала ове године била посебан изазов због епидемиолошке ситуације.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да се овим фестивалом негују везе између Небојшине родне Херцеговине и Требиња, те захвалио породици, оцу Миловану и супрузи Милици, што долазе "на извориште његовог постојања".

Данас, другог дана фестивала, биће приказан филм "Мој јутарњи смех" редитеља Марка Ђорђевића.

Изложба фотографија Небојше Глоговца из његових најзначајнијих улога приказана је на ЛЕД екрану летње сцене Културног центра.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести