Отворена изложба нових чланова СУЛУВ

НОВИ САД: У Галерији Савеза удружења ликовних уметника Војводине (СУЛУВ) у Новом Саду данас је отворена изложба радова нових чланова тог савеза.
suluv
Фото: Youtube Printscreen

Представљено је укупно девет уметница и уметника: Дуња Брановачки, Лука Дрљан, Сара Масникоса, Милана Симић, Викторија Здравковић, Луна Јовановић, Дарија Драгојловић, Константинос Петровић и Јелена Кукић

Изложба нових чланова један је од саставних чинилаца редовног програма Савеза удружења ликовних уметника Војводине у протеклих пет деценија.

Знак је добродошлице новим члановима, али је посвећена и промоцији актуелних уметника у пољу ликовне уметности који живе и раде у Војводини.

''''У складу са хетерогеним карактером Удружења, публика ће и на овој изложби имати прилику да види радове уметника различитих генерација и поетика, који истражују у различитим медијима, од тек свршених студената Академије уметности до оних старијих стваралаца већ познатих на уметничкој сцени'''', каже председник СУЛУВ Горан Деспотовски.

Он додаје да сваке године Савет удружења бира нове чланове и да је ове године одабрано њих 10.

''''Ово је друга изложба у нашој галерији ове године, годишње их имамо до 40 и нудимо широку палету уметника новосадској сцени, Свакако то што је Нови Сад Европска престоница културе ове године даће на значају нашим редовним догађајима, а они које реализујемо са Фондацијом ЕПК 2022. Биће свакако на првом месту'''', каже Деспотовски.

Једна од новоизабраних уметница Јелена Кукић је средњу школу завршила у Новом Саду, Академију уметности у Требињу, да би се вратила у Нови Сад.

''''У Требињу сам започела ову врсту концепта, касније сам само наставила да се бавим апстракцијом. Апстракција је за мене нешто чиме могу да опишем оно што заиста осећам, што трепери, што нема форму која је већ описана у стварности, нема облик на који смо навикли. Мислим да не треба цитирати облике који већ постоје у стварности, већ се бавити нечим што не може да се опипа'''', каже Јелена Кукић.

Изложба ће трајати до 5. фебруара 2022.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести