Познате номинације за награде Еми, највише за "Надзираче"

ЛОС АНЂЕЛЕС: Серија "Надзирачи" (Watchmen) води ове године са 26 номинација за телевизијске Еми награде, саопштили су организатори.
e
Фото: Youtube Printscreen

Дистопијска суперхеројска драма у продукцији телевизије ХБО, базирана на стрипу, номинована је за најбољу серију у ограниченом трајању, а добила је и номинације за глумачку поставу, укључујући Реџину Кинг и Џеремија Ајронса, преноси АП.

Комедија "Чудесна госпођа Мејзел" у продукцији Амазона је са 20 номинација друга међу серијама, а следи Нетфликсов трилер "Озарк" са 18 номинација.

Исто толико добила је и црна комедија "Наследници", а следи серија "Мандалоријан", посвехена свету Ратова звезда.

Ове године сведочимо једној од највецих борби за социјалну правду у историји. И наша је дужност да користимо овај медијум за промену, рекао је Френк Шерма, председник и генерални директор Телевизијске академије на почетку виртуелне презентације номинација.

За најбоље драмске серије номиноване су Боље зови Сола, Круна, Убити Ив, Слушкињина прича, Мандалоријан, Озарк, Чудније ствари и Наследници.

Номиноване за најбоље глумице у драмској серији су Џенифер Анистон за "Јутарњи шоу", Оливија Колман за "Круну", Џоди Комер и Сандра О за "Убити Ив", Лора Лини за "Озарк", Зендаја за "Еуфорија".

За најбољег глумца у драмској серији номиновани су су Џејсон Бејтман за "Озарк", Стерлинг Браун за "Ово смо ми", Били Портер за "Поза", Џереми Стронг и Брајан Кокс за "Наследници", Стив Карел за "Јутарњи шоу".

Церемонија доделе Еми награда уз домаћина Џимија Кимела преносиће Би-Би-Си 20. септембра.

У овом, 27. издању Еми награда, гигант Нетфликс јасно предњачи испред свог ривала телевизије ХБО са 160 номинација у односу на 107, што је нови рекорд, наводи АП.

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести