Предстојећи 7. Шекспир фестивала – радост и ведрина јер тако мора бити

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић учествовала је на конференцији за медије поводом 7. Шекспир фестивала, који ће бити одржан у Вили Станковић у Чортановцима.
б
Фото: Покрајинска влада

Милошевићева је том приликом истакла значај овог јединственог фестивала који, због амбијента у којем се одржава, потврђује тезу да се уметност најбоље приближава аудиторијуму када је публика у прилици да ужива у представама под ведрим небом.

Она је изразила задовољство што се фестивал, додуше у мањем обиму, ипак одржава, упркос проблемима који су изазвани пандемијом ковид 19 и што повезује две величине као што су Шекспир и Бетовен, чиме се на јединствен начин, поред највећег драматурга, одаје почаст и једном од највећих композитора у светској историји.

При том је нагласила како ће Покрајински секретаријат и убудуће подржавати пројекте који потврђују нашу решеност и способност да станемо раме уз раме с највећим светским сценама.

Режисер Никита Миливојевић, оснивач и директор Шекспир фестивала, истакао је да је основно настојање људи који стоје иза организације фестивала, у ова сива времена, да се људима врати осмех на лице, што је и определило његов програм. Због тога је логичан избор био да се прикажу Шекспирове комедије „Како вам драго“, у извођењу Нишког и Крушевачког позоришта, „Два витеза из Вероне“ Шабачког позоришта и „Розенкранц и Гилденстерн су мртви“, у извођењу Српског народног позоришта. Како је најавио, Фестивал ће се отворити 12. септембра тематском вечери под називом „Шекспир и Бетовен“, а затвара се главном темом фестивала, под називом „Мој Шекспир“, када ће о искуству рада на Шекспировим текстовима говорити глумци који су играли његове комаде.

Председник Општине Инђија Владимир Гак изразио је понос локалне самоуправе што је у могућности да на својој територији помогне један овакав догађај, што је у складу с политиком да се поред такмичења у привредним активностима, Општина Инђија успешно носи с организацијом оваквих реномираних фестивала.

Директорка Сектора за маркетинг и корпоративне комуникације UNIQA осигурања Соња Марић је задовољна што је ова компанија већ седму годину, практично од почетка, покровитељ фестивала који враћа веру и радост људима у овом аутентичном шекспировском амбијенту Виле Станковић.

Фестивал ће бити одржан од суботе 12. септембра до среде 16. септембра, а све представе и остали догађаји ће почињати у пола осам навече. У случају лошег времена представе ће се уместо у Вили Станковић у Чортановцима одржавати у Српском народном позоришту.

Цена улазница за све представе је 500 динара уз обезбеђен превоз до Виле Станковић.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести