Преминула књижевница Исидора Бјелица

БЕОГРАД: Књижевница Исидора Бјелица преминула је у Београду у 52. години, потврдила је Издавачка кућа Лагуна.
e
Фото: Youtube Printscreen

Рођена је у Сарајеву 10. децембра 1967. године где је и завршила гимназију, а затим је дипломирала на Факултету драмских уметности у Београду (одсек драматургија) и магистрирала са тезом „Технотрилер као савремени облик трагедије“.

Била је у браку са Небојшом Пајкићем с којим је имала двоје деце, Лава Григорија и Вилу Евангелину.

Аутор је више од 40 књига посвећених различитим генерацијама, а осим тога, писала је више позоришних комада и радио драма…

Редитељка је филма “Дорћол-Менхетн”, а у позоришту је режирала “Сарајку у Београду” и комедију свог супруга Пајкића, “Мархатана”.

Као ТВ аутор радила је неколико пројеката, од тога “Клот-Фркет” на БК телевизији и БН телевизији, и “Исидорин љубавни водич” на телевизији Метрополис.

Вучић: С великим жаљењем сам примио вест о смрти Бјелице

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је са великим жаљењем примио вест о смрти књижевнице Исидоре Бјелице и изразио најдубље саучешће њеној породици и поштоваоцима.

"Са великим жаљењем сам примио вест о смрти наше истакнуте књижевнице Исидоре Бјелице. Њен необични животни пут, као и траг који је оставила на уметничкој сцени Србије, остаће забележен у бројним књигама и драмским остварењима. Исидора ће остати упамћена по својим оригиналним наступима у јавности, као и по бритком писаном изразу и јединственом стилу", навео је Вучић, а преноси "Курир".

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести