Први број часописа "Концепт" о архитектури и дизајну изашао из штампе

БЕОГРАД: Часопис "Концепт", који се бави архитектуром, унутрашњом архитектуром, дизајном и примењеном уметношћу, изашао је из штампе и доступан је онлајн и у књижарама Делфи и Боока, саопштило је уредништво овог магазина.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

По речима уредника, "на основу вишегодишњег искуства стеченог у часопису "Архитекта", редакција сачињена од професионалаца ангажованих у пракси креирала је издање чији је циљ да буде сарадник сваком читаоцу на путу од идеје до реализације ентеријера."

Поучени личним искуствима у раду с клијентима, "аутори нису желели да креирају издање које се састоји од инспиративних фотографија, већ да понуде и додатни садржај. "

Уредништво наводи и да тежиште овог броја није на идејним решењима, већ на "извођачким пројектима и да су пођеднако заступљени аутори, инвеститори, произвођачи и мајстори", као и да "кроз приказивање процеса рада на пројектима, часопис одговара на изазове попут одабира поузданих сарадника, (не)доступности материјала на српском тржишту, ограниченог избора намештаја и механизама. "

"Пред нама су врло актуелне теме које професионално одговарају на многе наше недоумице у вези са куповином, уређењем, продајом некретнине. . . У време када гради свако и када се гради свуда, колико заиста вреди наш стан? Колика је његова употребна вредност? Ово су питања која се налазе у фокусу првог броја овог часописа", наводи уредништво часописа.

 

Према речима уреднице и архитекте Катарине Стојић, "циљ "Концепта" је да постане део кућне библиотеке коме ће се читаоци по потреби враћати. "

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести