Радојичић: Београд чува успомену на Владету Јеротића

БЕОГРАД: Иницијатива да професор Владета Јеротић добије улицу постојала је међу многим Београђанима а ја сам ту идеју са задовољством прихватио и поднео иницијативу коју је и усвојила Скупштина Града Београда на последњој 34. седници, рекао је градоначелник Београда Зоран Радојичић за ТВ К1.
s
Фото: Youtube Printscreen

"Било је логично да професор Владета Јеротић после свега што је урадио за Београд добије улицу, а радимо на томе да добије и споменик, како бисмо сачували успомену на човека који је оставио неизбрисив траг како у науци тако и у литератури и многим другим областима. Ко год је имао прилику да га упозна, могао је да осети да се ради о дивном, топлом човеку, са којим може да се разговара на једноставан начин. Ја сам имао ту срећу да је неколико пута био гост Дечје клинике у Тиршовој. У периоду док сам био директор, организовали смо трибине и то су била лековита предавања. Коју год тему да је обрадио, професор Јеротић ју је учинио још интересантнијом", рекао је Радојичић.

Градоначелник је подсетио на култну емисију „Агапе” у којој је често гостовао професор Владета Јеротић.

"Та емисија, његове књиге, посвећеност православљу и психотерапеутском раду обележили су једно време. Верујем да ће споменик и улица, која је сада добила његово име, а реч је о делу Далматинске улице који почиње од Таковске улице и завршава се код Улице Џорџа Вашингтона, подсећати нове генерације на професора, вредности које је промовисао и на његов рад", рекао је градоначелник.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести