Руси улажу најмање два милиона евра у филм и серију о Тесли

САНКТ ПЕТЕРБУРГ: Глумац и продуцент Милош Биковић потписао је у Санкт Петербургу протокол о сарадњи на пројекту "Тесла" с руском Националном медија групом, у присуству министра спољних послова Ивице Дачића.
bikovic
Фото: Tanjug

Та компанија је спремна да уложи у филм и серију о Николи Тесли најмање два милиона евра.

Уговор је потписан у оквиру економског форума СПИЕФ, са ћерком фирмом руске компаније - СТС телевизијом, која има вишемилионску публику, а позната је по серији "Кухиња", рекао је Биковић новинарима.

Биковић је подсетио да ће се снимати серија и филм о нашем научнику Николи Теслу и да је прошле године тај пројекат представљен у Кану, када га је подржао и министар Дачић.

Сада смо отишли корак даље и нашли партнера у Русији који је спреман да уложи најмање два милиона евра у тај пројекат.

Тако да могу са поносом да каже да смо успели да за једну српску тему, као што је живот Николе Тесле направимо корак и анимирамо стране компаније да инвестирају у нашу културу", рекао је он.

Биковић каже да ће пројекат "Тесла" бити међународни, а не само за српско и руско тржиште, тако да ће се радити на енглеском језику.

Да нас свет памти као земљу која је дала највећег, можда и првог, ИТ стручњака у свету, а не на неки погрешан начин, рекао је Биковић.

Каже да је пројекат тренутно у фази разраде, односно предпродукције и да се траже аутори који су радили на топ серијалима у великим западаним продукцијама.

Циљ нам је да буде форматизован за познате платформе које ће постати наш партнер, додао је Биковић.

Он наводи да ће разрада и писање пројекта трајати најмање годину дана, а производња још толико, тако да пројекат неће бити представљен још две године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести