Сањи Лазић награда "Милорад Медић" за конзерваторски рад

БЕОГРАД: Сањи Лазић данас је у Атријуму Народног музеја уручена награда "Милорад Медић", коју сваке године за заслуге у области конзервације и рестаурације слика додељује удружења конзерватора "Реантика".
r
Фото: pixabay.com

Сања Лазић је виши конзерватор - рестауратор у Народном музеју у Београду, а вредно признање јој је уручио председник удружења "Реантика" Јован Пантић, конзерватор саветник Народног музеја у пензији.

Сања Лазић се током досадашње каријере бавила истраживањем сликарских технолигија, реализацијом конзерваторско-рестаураторских радова на великом броју слика из Колекције Народног музеја, међу којима су и изузетна остварења Ибера Робера, као и рад на "Девојци у плавом" Ђуре Јакшића.

Активно је учествовалиа у заштити културних добара од великог и изузетног значаја.

Такође се бавила и едукацијом млађих колега, превентивном заштитом, као незаобилазни сарадник учествовала у реализацији бројних изложби Народног музеја.

Лазић је за Танјуг казала да није човек од награда и да у области којој делује скоро да не постоје вредна признања која се додељују.

"Једина награда која нешто значи у нашем послу, а коју додељују колеге конзерватори и која носи има по познатом рестауратору на ширем подручију ван граница наше земље је признање "Милорад Медић". Све то ми пуно значи јер су колеге препознале моју посвећеност и квалитет деловања", казала је Лазић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести