Српска стрип сцена на фестивалу у Херцег Новом: Богатство различистости

НОВИ САД: Изложба „Аутори из Србије и француски издавачи“, премијерно постављена на Нова фестивалу у Панчеву, гостоваће у галерији „Sue Ryder“ на 16. Херцегновском фестивалу, који се ове године одржава од 2. до 7. септембра.
s
Фото: Tabla Gradimira Smuđe

На изложби ће бити представљени радови двадесетак најпознатијих стрип аутора и ауторки из Србије објављиваних у Француској, чије је стваралаштво значајно обележило српску и француску стрип сцену, као што су Градимир Смуђа, Саша Ракезић алиас Александар Зограф, Бранислав Керац, Зоран Јањетов...

У жељи да публику што боље упознамо са свим странама наших продуктивних аутора, а да истовремено одамо почаст вези између француског и српског стрипа, бирали смо од свакога по две табле стрипа објављене у Француској и једну таблу неког личног пројекта која би пружила увид у један особенији уметнички сензибилитет, уколико постоји разлика између личног и оног што захтева професионални ангажман. Богатство је неупитан епитет ове изложбе: богатство стилова, тема, разноврсност техника, разноликост утицаја и сензибилитета, речи су селекторке Јана Адамовић, чији су радови такође део ове изложбене целине.

М. С.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести