Сужен избор за Патакијев прстен

У Суботици су почели Дани војвођанског мађарског глумишта, у оквиру којих ће 29 октобра бити додељена глумачка награда „Прстен Ласла Патакија“. Већ другу деценију се уручује ова награда за најистакнутију глумачку улогу у представи на мађарском језику у претходној сезони.
pozoriste scena pixabay
Фото: pixabay.com

Ове године номиновани су глумица суботичког Народног позоришта/ Казалишта/ Непсинхаз Чила Памер, за улогу у представи „Три сестре” и глумац Тамаш Хајду, за улогу у представи „Живи песак”. Такође су номиновани и Ливија Банка за представу „Када те бог притне у стомак” (копродукција Костолањи Деже / Новосадско позориште), Арпад Месарош за улогу у представи „Ричард трећи” Новосадског позоришта, Арон Силађи, за улогу у представи „Арт” Мађарског камерног театра Сента, и Тимеа Филеп и Атила Немет за улоге у представи „Ана Карењина” Новосадског позоришта.

У оквиру Дана Војвођанског мађарског глумишта, јуче је одиграна Молијерова представа „Учене жене”, а до краја манифестације ће извођења других наслова бити приређивана сваке вечери.

У петак, 28 октобра, на суботичкој позоришној сцени гостоваће Новосадско позориште / Ујвидеки синхаз, с представом „Невидљива деца” Ане Терек, која је екслузивно за овај театар написала драму која се бави одрастањем, проблемима и односима са одраслима.

Данас ће бити отворена изложба посвећена опусу позоришног редитеља Ђерђа Харага, на којој ће бити изложене фотографије најзначајнијих позоришних представа које је режирао.     

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести