"УСНУЛИ ФАНТОМ, вишемедијски перформанс" у понедељак у Легату Чолаковић у Београду

Јавно  извођење  докторског  уметничког пројекта "УСНУЛИ ФАНТОМ, вишемедијски перформанс", биће одржано у  понедељак 23. октобра  у 19 часова у Легату Чолаковић у Београду.
2
Фото: Промо

Докторски уметнички пројекат УСНУЛИ ФАНТОМ  је вишемедијско дело осмишљено ауторке Марије Поповић Стојадиновић.

Овај вишемедијски рад бави се темом снова и фантастике, а циљ уметничког рада је покушај разумевања стања сновиђења, и на који начин нас тај тајанствени простор сна попут пролога уводи у апстрактно и ирационално, у веровања у небића и натприродне силе, и колики је заправо значај саме фантастике и снова при стварању уметничког дела.

Вишемедијски перформанс УСНУЛИ ФАНТОМ заснива се на причи, односно на семантици и значењу,визуелној поставци која одговара садржају приче, музици и синтетској музици, кинетици и видео арту односно експерименталном филму који ће бити емитован  паралелно са mapping пројекцијом током перформанса.

Јавно извођење  докторског уметничког пројекта посвећено је вишемедијском уметнику Владану Радовановићу.

Фото: Промо

Марија Поповић Стојадиновић, пијанискиња је и докторанд на Катедри за интердисциплинарне студије, смер Вишемедијска уметност, Универзитета уметности у Београду.

Ауторка и продуцент видео радова и кратких филмова у области класичне и crossover музике. Дугогодишњи је сарадник са британском телевизијском кућом за класичну и филмску музику  "Stingray C Music".

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести