Влада усвојила предлог измена Закона о култури

БЕОГРАД: Влада Србије утврдила је на седници 30. децембра Предлог закона о изменама и допунама Закона о култури с циљем даљег регулисања и уређења ове области и утврђивања оквира за спровођење свеукупне културне политике наше земље.
vlada srbije
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Предложена законска решења обезбедиће подршку културним активностима које подстичу развој културних потреба, промоцију активности, анимацију и медијацију у установама културе, интерпретацију културног наслеђа и развој садржаја и програма за децу и младе.

Такође, дефинисаће и критеријуме на основу којих ће се процењивати значај манифестација које улазе у домен препознатљивог бренда на локалном и централном нивоу и на тај начин подстицати даљи развој културног туризма, као један од предуслова за интегрисање културног развоја у социо-економски и политички дугорочни развој нашег друштва.

Предложена решења омогућиће и уједначен и ефикасан начин коришћења нових информационих технологија у области културе употребом јединствених софтверских решења у поступку дигиталне рестаурације и заштите документације фондова, збирки, као и покретних и непокретних културних добара.

На овај начин омогућава се и усклађивање са међународним конвенцијама и релевантним документима међународних организација у области културе.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести