Водич кроз новосадске галерије: Изложбе цртежа и слика

Иако је летња сезона у току у новосадским галеријама се и даље одржавају бројне изложбе. У Галерији СУЛУВ- а (Булевар Михајла Пупина 9) у понедељак у 20 часова отвара се изложба цртежа Бориса Ињца насловљена “Припреми, Прозор, Сад!”.
suluv
Фото: Youtube Printscreen

За цртеже из овог новог циклуса аутор каже да посматрају, проживљавају и интуитивно скицирају духовна и физичка стања присутна у дистанцирању, раздвајању и разилажењу људи. Ова тема иако је можда наивно искрена по њему је безвременска инспирација и сиже стварања. Групне композиције асоцирају на чистилиште или ритуалистичку сцену, а и остали радови сугеришу мутирано стање упарених контраста, дуализама као простора између две стварности као и унутарње борбе добра и зла.

Борис Ињац (Оџаци, 1971) дипломирао је у Лондону на одсеку за сликарство Central Saint Martins College of Arts & Design, 1998. Излагао је у Лондону на групним и самосталним изложбама и део је креативне лондонске сцене. Његови радови се налазе у неколико приватних колекција широм света. Тренутно живи и ствара на релацији Лондон - Нови Сад. Изложба ће трајати до 2. августа

У Ликовном салону Културног центра Новог Сада у Католичкој порти вечерас у 19 часова отвара се изложба ликовне уметнице Силвие Јелачић. Поставка нових слика ове ауторке названа је “Јединство”.

Силвиа Јелачић (Врбас, 1984) докторирала је на Факултету ликовних уметности у Београду 2012. Претходно је завршила Мастер и основне студије на Академији уметности у Новом Саду. Излагала је 11 пута самостално у Врбасу, Бачкој Паланци, Новом Саду, Београду и Деспотовцу и учествовала на више од 50 колективних изложби у земљи и иностранству. Учесник је ликовних колонија у земљи и инстранству. Члан је СУЛУВ-а од 2007. и оснивач удружења академских ликовних стваралаца ВУМ Врбас 2008. Неколико пута је награђивана за свој уметички рад. Тренутно ради у Ликовној галерији Културног центра Врбаса. Изложба ће трајати до 5. августа.

У клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада сутра од 19 часова биће представљен рад Анђеле Ђермановић. Поставка ће обухватити серију њених нових цртежа.

Анђела Ђермановић (Београд, 1993) мастер академске студије на Факултету ликовних уметости у Београду, смер Сликарство, завршила је 2017. године у класи редовног професора Гордана Николића. Тренутно је на докторским уметничким студијама на истом факултету. До сада је реализовала две самосталне изложбе, учесник је више колонија, фестивала, радионица и а њени радови су били заступљени и на преко педесет колективних изложби, . Изложба се може погледати до 4. августа.

Н. Попов

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести