Враћа се сатирични шоу Спитинг имиџ

ЛОНДОН: Британски сатирични луткарски шоу "Спитинг имиџ" (Слика и прилика) враћа се ове јесени на ТВ екране, карикирајући нову генерацију јавних личности, након што су се 80-тих и 90-тих година прошлог века на мети аутора нашле личности као што су краљица Елизабета, Маргарет Тачер и Роналд Реган.
r
Фото: Youtube Printscreen

Оригинална серија која је приказивана од 1984. до 1996. године на сатиричан начин је приказала краљицу Елизабету као средовечну домаћицу, њеног сина принца Чарлса као жртву раста ушију, а тадашњу премијерку Маргарет Тачер као шефа тиранина који чланове свог кабинета назива "биљкама".

Шоу је редовно привлачио 15 милиона гледалаца, што је за четвртину више од британске популације, преноси Ројтерс.

На удару сатире у новом серијалу наћи ће се лутке са ликом премијера Бориса Џонсона и његовог саветника Доминика Камингса, Доналда Трампа, Илона Маска, Марка Цукерберга и принца Харија и његове супруге Меган.

Информације о временским приликама гледаоци ће моћи да чују од климатске активисткиње Грете Тумберг.

"Нови ''Спитинг имиџ'' биће глобалан, али кроз јединствено британско око. Биће бесрамније, дрскије и ласцивније него упретходном издању", рекао је Роџер Лоу, коаутор оригиналне серије, који ће предводити креативни тим новог издања.

У једној од епизода старог серијала, тадашњи амерички председник Роналд Реган је приказан како говори о два момка по имену Марк и Френк, не разумејући да је реч о валутама, француском франку и немачкој марки.

Наследник Маргарет Тачер, Џон Мејџор појавио се у обличју сиве лутке, како би се илустровало колико је досадан.

"Ово је прави тренутак, лутке су спремна, људи су проговорили", рекао је Лоу, ругајући се недавној Џонсоновој предизборној реторици, у чијем је фокусу било обећање о окончању Брегзита.

"Порука за катастрофичаре и мрачњаке је да ћемо ове јесени завршити BritBox", поручио је Лоу, алудирајући на мултимедијалну мрежу BritBox, коју су креирали BBC и ITV.

Месечна претплата за ту мррежу износи 5.99 фунти.

Након што је шоу завршен 1996. године, неке од најчешћих мета су признале да су прилично уживале гледајући своју слику и прилику.

Конзервативна политичарка Едвина Кари, која је представљана као вештица, рекла је да је појављивање у емисији било ствар статуса.

"Сада мислим да су погодили мој лик, веома сам га заволела", рекла је она.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести