Вукосављевић и Диакофотакис о културној сарадњи Србије и Грчке

БЕОГРАД:  Министар културе и информисања Владан Вукосављевић разговарао је данас са новоименованим амбасадором Грчке Јоргосом Диакофотакисом о јачању односа и унапређењу сарадње двеју земаља у области културе, саопштили су из Министарства.
Vukosavljević i Diakofotakis o saradnji Srbije i Grčke  Foto: Tanjug/video
Фото: Вукосављевић и Диакофотакис о сарадњи Србије и Грчке  Фото: Танјуг/видео

Министар је истакао да су билатерални односи између Србије и Грчке традиционално добри и пријатељски са јаким потенцијалом за даље унапређење, истворемено изражавајући захвалност Грчкој на помоћи у тренуцима када је српски манастир Хиландар захватио пожар 2004. године.

Вукосављевић и Диакофотакис су размотрили могућности за унапређење, већ одличне, сарадње између две земље у области савременог стваралаштва и заштите културног наслеђа, посебно археологије византијског периода која представља заједничку историју Грчке и Србије.

Током пријатељског разговора између српског министра културе и грчког амбасадора било је речи је и о наставаку билатералне сарадње између музеја ових држава, започете током посете министра Вукосављевића грчком председнику Прокопису Павлопулосусу 2017. године.

Овај вид заједничке сарадње могао би бити реализован организацијом гостовања грчких изложби у Народном музеју у Београду.

 

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести