ЗГ: Бесплатан семинар фотографије код Дамира Хојке

ЗАГРЕБ: Отворене су пријаве за учествовање на Фотософији, бесплатном шестодневном семинару и радионици за напредну фотографију који ће се под вођством и уметничком дирекцијом фотографа Дамира Хојке одржати у Загребу од 10. до 16. јуна.
fotografije foto aparat
Фото: pixabay.com

На тематским снимањима и предавањима у Галерији Археолошког музеја и ове ће године одабрани из целог региона сазнати како да сниме добар портрет, модну, рекламну и арт фотографију.

Весели ме што ћемо Фотософију по први пут одржати у Загребу, на улицама и трговима где су настале и моје прве фотографије. Моћи ће нас препознати по црним Фотософија мајицама, а надам се да ћемо део наше креативности и позитивне енергије пренети и на пролазнике, рекао је Хојка те се похвалио да ће након ове сезоне племе фотософија - бивших семинариста Фотософије - бројати преко 200 чланова.  

Почасни гост семинара је Серж Леблон, светски познат белгијски модни и селебрити фотограф који на Фотософију стиже у организацији Амбасаде Краљевине Белгије у Хрватској и Wallonie-Bruxelles International.

Својим студентима увек наглашавам да је најбољи начин учења кроз стварну акцију. Особа која познаје основе фотографије много ће брже напредовати радећи с професионалцима на сету него само читајући теорију - јер му они одмах исправљају грешке и показују пут до решења. Стога сматрам да је семинар Фотософија врло добро осмишљен и драго ми је да долазим да помогнем у његовој реализацији, каже Леблон који углавном ради у Њујорку, Паризу и Лондону.

На предавању у Галерији АМЗ приказаће избор својих радова те ће открити како је било радити за магазине „Вог” и „Харперс Базар”, као и модне куће Кензо и Соња Рајкел.

Леблон је познат и као портретист славних, па је између осталих фотографисао звезде попут Мајкла Китона, Џулијан Мур, Лили Ален, Шарлот Ремплинг, Данијела Редклифа...

Улаз на предавање је слободан.

Један од најдражих изазова Фотософије је снимање портрета познатих. Тако ће се и ове године пред објективима Хојкиних семинариста наћи многи познати међу којима су протеклих сезона били Давор Гобац, Рене Биторајац, Маријо Петрековић, Миле Кекин, Ведран Мликота, Дорис Пинчић, Горан Гргић, Срђан Гојковић Гиле, Зоран Предин, Барбара Колар... Квалитет рада семинариста препознали су бројни водећи медији из Хрватске и регије који радо објављују њихове портрете и модне фотографије.

Пријаве на избор за полазнике семинара отворене су до 15. маја, а заинтересовани се с процедуром могу упознати на www.fotosofia.info, где ће бити објављени и термини догађаја отворених за публику.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести