“Нови тврђава театар” од 4. до 8. септембра у Чортановцима

ЧОРТАНОВЦИ: Позоришни фестивал “Нови тврђава театар” седми пут ће бити одржан у Вили Станковић у Чортановцима од 4. до 8. септембра.
Pozorisni festival/Pokrajinska vlada
Фото: Pokrajinska vlada
Стицајем околности поводом пандемије Ковид 19, овогодишње издање фестивала биће у знатно скраћеном издању, јер је први заказани термин морао бити померен када је избила епидемија, а онда су многи гости из званичне селекције отказали учешће.
 
Како наводе организатори, иако овај пут нису били у могућности да фестивал реализују по свом плану, веома је важно да ће се фестивал ипак одржати и да неће бити прекинут континуитет.
 
Селектор и уметнички директор фестивал је књижевница, драмски писац и редитељка Вида Огњеновић, која је направила репертоар од свега три представе.
 
На дан отварања биће одиграна драма “Употреба човека” по роману Александра Тишме, у режији Бориса Лијешевића, који ће имати репризу и последњег дана (08.09.).
 
Пројекат је рађен у копродукцији - фестивала "Нови тврђава театар“ Нови Сад, Новосадског позоришта/Úјвидéки Сзíнхáз, фестивала Град театар Будва и Ист Вест Центар Сарајево.
 
Следи два дана заредом 5. и 6. септембра драматизација чувеног романа Лава Толстоја “Ана Карењина” редитеља Дејана Пројковског (Úјвидéки Сзíнхáз), као и 7. септембра у част награђених позната дуо драма “Олеана” Дејвида Мемета, у режији Виде Огњеновић, мастер представа испред Факултета савремених уметности у Београду.
 
Исти комад је Огњеновићева режирала пре више од две деценије у Атељеу 212.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести