Опера СНП организује серију мини концерата у Новом Саду

НОВИ САД: Опера Српског народног позоришта организује серију мини концерата у различитим деловима Новог Сада и то током полицијског часа за првомајске празнике, најавили су из СНП.
note muzika
Фото: pixabay.com

"За многе је култура нешто секундарно, не од велике важности за здравље или живот. Ипак, ми не верујемо да је тако и то нам је показало искуство, али и реакације које добијамо из целог света од почетка пандемије. Белла циао нам је отворила врата света и једно позориште из Србије била је светска вест, слично је било и са првим икада онлине извођењем са скоро 60 адреса света, а за светски дан позоришта донели смо уметност на кућне адресе, у изузетно емотивним околностима и верујемо да је време да нешто слично поновимо," објашњава директор опере Српског народног позоришта, Александар Станков.

Осам чланова оркестра и двоје солиста, уз диригента из Италије током викенда извешће полусатне концерте на више локација у граду (Лиман, Подбара, Ново Насеље, Булевар ослобођења…) уз програм популарне оперске класике и неизоставну нумеру Bella ciao.

Сви концерти уједно су и знак захвалности за све оне који су неуморно радили током полицијских часова и караннтина, од медицинских радника, преко медија до припадника полиције.

Из тог разлога, концерти се и организују уз подршку Полицијске управе Нови Сад.

"Док глумимо на позорници, понекад се занесемо сопственом филозофијом позоришта, улогом претеча друштвених промена, и у томе изоставимо публику. Не можемо да очекујемо да ћемо сутра вратити у сале, као да се ништа никада није десило, али можемо да се вратимо коренима позоришта и музике, можемо да се вратимо публици. Можемо да покажемо да је позориште и даље ту", закључују у Српском народном позоришту.

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести