После три деценије ЈДП сутра гостује у Загребу

Југословенско драмско позориште (ЈДП) у Београду наступаће сутра, први пут након 30 година, у Хрватском народном казалишту (ХНК) Загреб, где ће извести представу

"Уображени болесник" Ј. П. Молиера, у режији српског редитеља Јагоша Марковића.
ЈДП је у ХНК-у Загреб последњи пут наступило 1986. године, а сутрашње гостовање наставак је поновно успостављене сарадње две позориштне куће започете у јуну прошле године, када су глумци ХНК на сцени Љуба Тадић ЈДП-а извели представу "Вучјак" Мирослава Крлеже, у режији Ивице Буљана.
Извођењу представе присуствоваће и градски менаџер Горан Весић који је рекао да је гостовање ЈДП-а у ХНК-у резултат лепе сарадње директора два позоришта.

"Охрабрујем овакве пројекте, као и све остале облике културне сарадње измеду два града. За нас, наше грађане који живе тамо и за однос између две земље, то је веома добро и поносан сам што сам део тима који поспешује овај вид сарадње", рекао је Весић.
У представи ЈДП-а наступају познати глумци Драган Мићановић, Радован Вујовић, Јелисавета Саблић, Горан Шушљик, Власта Велисављевић, Бојан Димитријевић, Небојша Миловановић, Слободан Тешић, Марта Бјелица, Младен Совиљ и Милош Јевтовић.

Марковић, уз режију, потписује и адаптацију, сценографију као и избор музике, костимографкиња је Бојана Никитовић, а светло је обликовао Миле Бутуровић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести