Пројекат „Hear/me” привукао средњошколце у галерију Матице српске

Галерија Матице српске је са Народном галеријом Словеније у Љубљани, Уметничко-историјским музејем у Бечу и организацијом ИСЕС из Шпаније креирала пројекат .Hear me. Bringing youth and museums together, за који је добила финансијску подршку Европске комисије при програму Креативна Европа 2014‒2020, чија реализација траје у периоду од јуна 2016. до октобра 2017. године.
radionice Galerije Matice srpske
Фото: Dnevnik.rs

" Галерија Матице српске је овим пројектом први пут аплицирала и добила учешће у програму Креативне Европе " појашњава за „Дневник” музејски едукатор у ГМС Јелена Огњановић.  Пројекат чине бројне активности: истраживање публике, стручно усавршавање музејских едукатора, креирање стратегије за развој публике, унапређивање односа између школа и музеја, развој и реализација радионица за младе и семинара за професоре, развој стратегије за деловање на друштвеним мрежама и припрема завршне конференције и приручника намењених музејским стручњацима. Циљ пројекта је да се изграде бољи односи између музеја и младих, и музеја међусобно, да се оснаже капацитети музејских стручњака за развој програма за младе и да се инкорпорирају напредне методологије и модернизују музејски програми намењени младима.

" Будући да је фокус нашег пројекта на питању односа младе публике према музејима и галеријама, њиховим размишљањима о глобалним темама и друштвеним проблемима, покушали смо да нађемо начин како да младе заинтересујемо за сагледавање кључних питања данашњице кроз ликовну уметност прошлости, каже музејски едукатор у ГМС Јелена Огњановић.

М. С.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести