Промоција „Рецепата за срећан живот“ Милете Поштића

„111 Re­ci­pi­es for an Ex­tre­mely Happy Li­fe“ нова је књига Милете Поштића, ликовног аутора и педагога из Новог Сада. У кафе-галерији „Изба“ у Новом Саду, вечерас у 19 сати биће одржана промоција овог издања куће „Комико“, уз пратећу изложбу радова који нису ушли у књигу.
1
Фото: Цртеж Милете Поштића

Познаваоцима међународно признатог рада Милете Поштића, ови „рецепти“ су делимично већ познати, јер их је објављивао на друштвеним мрежама. Реч је о цртежу који прати реченица-две, пођеднако илустративна спрам онога што би требало да прати сваки здрав, весео и духовит, поглед на живот.

“Клањам се Милетиној цртачкој виртуозности, храним се његовом блесавошћу! Испразните мозак и учините себи услугу: поступите по овим рецептима и тражите их још. Треба вам ова књига”, рекао је о Поштићевим „рецептима“ још један познати новосадски ликовни аутор, Зоран Јањетов.

Рођен 1970. у Новом Саду, Милета Поштић је средњу школу и факултет завршио у САД. Предавао је анимацију на седам универзитета, на четири континента, у шест земаља (САД, Велика Британија, Јужна Кореја, Јужна Африка, Тајланд, Србија). Основао је прву катедру за анимацију у Србији и околини, 2003. на Академији уметности у Новом Саду.

И. Б.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести