БФИ: Аргентинци у СНП-у 20. септембра

НОВИ САД: Директорка Београдског фестивала игре Аја Јунг и званично је најавила да ће 17. издање ове манифестације бити одржано на јесен са готово истим програмом који је био предвиђен за март и април.
r
Фото: Iz komada trupe Un Pojo Roho iz Buenos Ajresa/BFI

Подсетимо, БФИ је првобитно требало да буде одржан од 21. марта до 12. априла у Београду и Новом Саду уз учешће 17 компанија уметничке игре из 12 земаља, али је одложен због епидемије коронавируса.

Успели смо готово све трупе да вратимо. Недостаје још компанија Лије Родригеш из Бразила., али радимо на томе да и они дођу крајем октобра. Једино ћемо трупе Јакопа Албома из Амстерадама и Шаја Кублера из Ванкувера гледати у оквиру фестивала 2021. године, саопштила је директорка БФИ Аја Јунг, уз напомену да ће све купљене улазнице за фестивалске програме важити и за нове термине.

Када је реч о самом програму БФИ, отварање је планирано за 11. септембар с гостовањем мадридска трупа Ла Веронал у земунском Мадлениануму. Фестивал ће трајати до 8. новембра, када ће га на сцени Југословенског драмског позоришта затворити звезде Њујорк сити балета. Њујорчани ће вече пре наступити и у Српском народном позоришту, а Новосађани ће још бити у прилици да угосте и трупу Un Pojo Rojo из Буенос Ајреса 20. септембра и већ следећег дана Body Traffic из Лос Анђелеса, док ће чувени степ играч Џејсон Самјуелс Смит наступити у СНП-у 23. септембра.

М. С.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести