Богат онлајн програм Малог позоришта "Душко Радовић"

БЕОГРАД: У оквиру емисије "Бајка у 7" Малог позоришта "Душко Радовић" који се емитује на јутјуб каналу позоришта, у среду је са почетком у 19 сати на програму нова аудио бајка "Славуј" Ханса Кристијана Андерсена, која говори о једном цару који је више волео песму механичког славуја него правог славуја, најавили су из позоришта.
pozoriste, predstava, zavesa pixabay
Фото: pixabay.com

Уз сваку бајку, долази и пропратни текст о писцу, композитору музике, као и самој бајци, уз предлоге како да се слушање бајке учини што занимљивијим и интерактивнијим.

Бајке чита и оживљава добро познати глас Владиславе Ђорђевић, а дизајн звука потписује Павле Гајић.

Интерпретацију бајке пратиће музика Антонија Вивалдија.

У петак, 10. априла у 17 сати, на инстаграм страници позоришта, биће доступан програм "Мало путовање кроз историју уметности".

Сваке радне недеље обрађиваће се тема другог уметника, односно уметнице, и једног њиховог уметничког дела, уз посебан осврт на историјски контекст и причу која прати то дело - наравно, у формату блиском и разумљивом најмлађима.

Стручна сарадница је Лили Перовић, званични водич музеја Лувр и Орсеј.

На одабир уметника и дела сваке недеље утицаће остатак програма Малог позоришта за ту недељу, тако да се он међусобно прожима и допуњује.

У другој епизоди "Малог путовања кроз историју уметности", биће представљен живот и дело Жак-Луј Давида, сликара неокласицизма, са посебним освртом на његову слику "Крунисање Наполеона Првог".

У недељу, 12. априла у 12 часова, Мало позориште "Душко Радовић" емитује сваке недеље снимак једне позоришне представе, са садашњег или некадашњег репертоара.

Ове недеље на програму је представа "Чудотворно кресиво" по Андерсеновој бајци, а у режији Горана Баланчевића.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести