Драгичевићу награда Небојша Глоговац

Глумац Миодраг Драгичевић први је лауреат новоустановљене Награде Јгословенског драмског позоршта „Небојша Глоговац”.
d
Фото: Промо

На свечаности којом је обележен позоришта добио је и Годишњу награду ЈДП-а за улогу Каспара у истоименој представи, Награду за лепоту говора „Др Бранивој Ђорђевић” и признање „Бранка и Млађа Веселиновић„ Фондације ЈДП-а за за најбоље глумачко остварење.

-Част ми је што сам примљен на ове даске које памте кораке и речи великих глумаца. Посебно сам почаствован што награда која носи Небојшино има припада мени. Имао сам срећу што сам делио кадар са Глогијем и после једног снимајућег дана казао ми је да ћемо заједно радити велике ствари. Драго ми је што се део његовог пророчанства остварио - рекао је Драгићевић и додао да су ове награде за њега доказ да је до сада добро радио и у будућности ће се трудити да преиспитује своје границе и оправда реноме позоришне куће у којој игра.

Годишње награде ЈДП добили су и редитељи Јагош Марковић за представу “Путујуће позориште Шопаловић” Љубомира Симовића и Милош Лолић за “Каспара” Петера Хандкеа. Награђени су и глумци Милан Марић, Марко Јанкетић, Мики Манојловић, Јасна Ђуричић, Милена Васић, Наташа Нинковић, Сања Марковић, Анита Манчић, Љубомир Бандовић. Годишње награде позоришта добили су и композиторка Ања Ђорђевић, костимографкиња Марли Марковић Милојев, признање за сценографију припало је Горчину Стојановићу и Јасмини Холбус, а за драматургију Периша Перишић.

Н. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести