Још једно признање представи „Гробница за Бориса Давидовича” Новосадског позоришта

Представа ”Гробница за Бориса Давидовича” Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз, један је од три кандидата за најбољу представу на мађарском говорном подручју, мишљење је утицајног Удружења мађарских критичара.
grobnica 2
Фото: С. Дорошки

„Ова представа у режији Александра Поповског, инспирисана делом Данила Киша, овог лета одушевила је Словенију - Љубљану и Копер, те суседну Мађарску - Будимпешту, Кишварду, Печуј, али и Казахстан“, подсећају у Новосадском позоришту на учешћа “Гробнице за Бориса Давидовича” је на фестивалима у овим градовима, где је често и освајала награде.

Ове године кандидате су бирала 24 позоришна критичара. У Новосадско позориште пре неколико година већ је стигла једна оваква награда, како напомињу у позоришту, која се у суседној Мађарској сматра једном од две најпрестижније награде коју уметник или његов рад могу да добију. Добила ју је бриљантна глумица Новосадског позоришта Силвија Крижан, за улогу представи “Банк Бан”. Награда ће бити додељена у септембру, 39. пут. Кандидати се добијају сабирањем гласова чланова Удружења.   

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести