Марта Богосављевић: У позоришту је успех стећи поверење деце

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је глумица Марта Богосављевић која је говорила о својој улози у представи "Снежана и седам патуљака" у позоришту "Бошко Буха".
Танјуг/Јадранка Илић/Марта Богосављевић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић/Марта Богосављевић

Богосављевић је рекла да је улога Снежане за њу био велики изазов јер се плашила како ће се изборити са толико деце и са њиховом пажњом.

Глумица је приметила да у представи "имате патуљке, који су презанимљиви, Грдану од које застаје дах, Огледало које баца зраке и деца падају транс".

"Снежана је једини реалистичан лик. И онда је био велики проблем кад сам шест, седам минута сама на сцени, како ће деца то издржати? Да ли ћу привући пажњу? Велики за мене тест и успех кад сам схватила да имам њихово поверење, јер њих не можете преварити", рекла је Богосављевић.

Клинци су јако искрени, непосредни, узвикују усред представе: "Пољуби је, шта чекаш", а Богосављевић која треба и да се прави мртва некад је јако тешко да буде озбиљна.

"Прелепо је и одем са радошћу на представу. Чаробан је осећај размена са децом, која су искрена према теби, нису ту да се претварају да ће да уделе савет, комплимент зато што је неко тако рекао. Не, стварно тако осећају. Чисто је, невино и прелепо", истакла је Богосављевић.

Према њеним речима, другачије је играти пред децом кад су у пратњи родитеља него кад су сама и за глумце је успех кад успеју да им одрже пажњу, а "магично је зато што се сваки пут роди нешто ново".

"У тренутку кад тражим име за принца, ту је бујица имена и гласова, која их понесе и не могу да стану. Више не постоји сцена и представа, него је њихов предлог најважнији. И морам да испоштујем. Понекад узме много времена. Ту не помаже ни гласност, ни да се ућутиш. Дигла сам два прста и сви су се умирили. То ми је било тако слатко", признала је глумица.

Богосављевић је рекла за све што је до сада снимала или играла у представи, увек веровала да је спремна за то чак, иако некад није мислила да јој то следује или да може да то игра.

"Улоге нас пронађу, и то је стварно тачно. У то сам почела да верујем скоро кад сам на личном примеру схватила шта то заправо значи. Као плод зреле крушке ти падне у крило. Некад не знаш шта зрачиш, привучеш неке ствари, деси се да у процесу откријеш себе", навела је глумица.

Богосављевић је оценила да ће јој неке ствари доћи саме када буде била зрела, јер сматра да ће "што је сваком суђено бити његово".

"Како будем расла и развијала се, како будем сазревала тако ћу добијати теже задатке", навела је глумица.

 Колега са студија глумац Никола Бундало звао ју је за свој први професионални пројекат и Богосављевић се нада дивној сарадњи.

"Нисам ни веровала да би ме неко видео кроз призму или доделио улогу да ме није гледао у нечем сличном, али ми је пружио поверење и позвао. Могу да будем само захвална због те прилике", навела је глумица. 

Према њеним речима, најважније је да постоји симбиоза и поверење у послу са редитељима и колегама, и да се тако могу стварати "магију и нешто што је истинито".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести