Миливоје Млађеновић бира представе за 66. Позорје

Миливоје Млађеновић нови је селектор Стеријиног позорја. Тако је, по завршетку двогодишњег мандата досадашњег селектора Светислава Јованова, одлучено на седници Управног одбора Позорја.
r
Фото: Youtube Printscreen

Дванаест година био је Млађеновић управник Народног позоришта Сомбор, седам година управник СНП-а, три године директор Стеријиног позорја, и три године уметнички саветник НП „Стерија“ из Вршца. Упоредо с тим, бавио се педагошким радом и научно-истраживачким и театролошким радом (докторирао на Филолошком факултету Београд, на тему драмске књижевности за децу).

Аутор је десетак драмских комада за децу, који се изводе на позоришним сценама Сомбора, Зрењанина, Зајечара, Крушевца, Ниша, Краљева, Ужица, Вршца, Бањалуке и Зенице. Такође је аутор и студија „Сценске бајке“ Александра Поповића, „Одлике драмске бајке“, „У замку замки“, и Драмски потенцијал поезије и прозе за децу. Објавио је и две књиге позоришних комада за децу, књигу афоризама, књигу позоришних путописа, драме „Скандалозна комедија“, „Гороцвет 2012“, “Маестро” и друге.

Млађеновић је био и селектор је фестивала Глумачке свечаности „Миливоје Живановић“ у Пожаревцу, као и других позоришних манифестација („Дани Зорана Радмиловића“ Зајечар, Фестивал позоришне класике Вршац, Фестивал „Јоаким Вујић“, Фестивал првоизведених представа Алексинац). Био је и члан жирија позоришних фестивала у земљи и региону (Стеријино позорје, Теден словенске драме).   

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести