Народно позориште у Београду наставља са радом

БЕОГРАД: Народно позориште у Београду саопштило је 29. маја да наставља са радом, после тромесечне паузе изазване епидемијим вируса ковид 19.
narodno pozoriste
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

У току је наставак проба драмске представе „Васа Жалезнова“ Максима Горког, у режији Златка Свибена, Опера је започела са индивидуалним пробама солиста и корепетитора, Балет са индивидуалним вежбама, а у припреми је и концерт који ће бити одржан 9. јула на Београдској летњој сцени - позориште на Ташмајдану, саопштили су из националног театра.

Благајна Народног позоришта ће почети са радом у понедељак, 1. јуна у терминима у којима је и до сада радила, пре подне од 11 до 15 часова и поподе од 17 до 20 часова.

Купљене улазнице које нису искоришћене, моћи ће да се рефундирају на више начина.

Једна купљена улазница пре пандемије, моћи ће да се замени за две улазнице за представе које ће бити приказане на Београдској летњој сцени - Позоришту на Ташмајдану - 9. јула Музичко сценско дело “Светлост”, у коме ће наступити солисти Опере и Балета Народног позоришта, 10. јула представа “Бела кафа” Алексадра Поповића, у режији Милана Нешковића.

Улазнице ће моћи да се искористе за представе Народног позоришта које ће бити на репертоару у наредном периоду, а моћи ће и да се новчано рефундирају.

На отвореној летњој сцени у Суботици, 14. јула биће приказана представа “Балкански шпијун” Душана Ковачевића, у режији Тање Мандић Ригонат.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести