Одложени Дани комедије у Јагодини због коронавируса

ЈАГОДИНА: Позоришни фестивал најбољих комедиографских остварења Србије "Дани комедије", који се по традицији у Јагодини одржава од 20. до 27. марта, одложен је због коронавируса, а нови термин биће утврђен после консултација са позориштима Србије, изјавио је данас за Танјуг директор Културног центра у Јагодини Небојша Петровић.
pozoriste scena pixabay
Фото: pixabay.com

"На седници Управног одбора Културног центра, донета је одлука о одлагању 49. позоришног фестивала ''Дани комедије'', у складу са одлуком Владе Србије о мерама предострожности од заразе коронавирусом", рекао је Петровић.

Нови термин одржавања "Дана комедије" биће одређен после консултација са позориштима Србије, које је за овогодишњи фестивал одабрао селектор Небојша Брадић, додао је Петровић.

Он је истакао да купљене карте важе за нови термин одржавања фестивала.

Синоћ је одложен почетак пратећег програма фестивала, кога је требала отворити представа "Уби ме курије око", "Балкан АРТ" из Београда, Весне Станковић и Зорана Мијаљевића, у режији Весне Станковић.

Ово је треће одлагање "Дана комедије" у 49 година постојања. Одложени су 2001. године због убиства тадашњег премијера Србије Зорана Ђинђића а прекинути 1999. године због НАТО агресије и бомбардовања Србије и СРЈ.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести