Опера СНП концертом 28. августа отвара 160. сезону

НОВИ САД: Спектакуларним концертом Опера Српског народног позоришта отвариће нову 160. сезону 28. августа у простору испред тог театра, најавили су из СНП-а.
Novi Sad, centar, SNP  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Преко 40 музичара и девет солиста у простору испред СНП-а, оживеће приче Бизеове Кармен кроз Арију тореадора, повести нас кроз Лабудово језеро, све до Трубадура или Фауста који је засијао прошле оперске сезоне.

"Све што смо радили током ванредног стања и пандемије, још једном нам је показало да култура не сме да стане и да она мора пронаћи пут до грађана. Иза нас је веома успешна сезона коју смо завршили концертом ОпераАЛиве, испред Српског народног позоришта, а управо ћемо на том месту, на отвореном, у петак отворити нову, 160. сезону нашег театра", каже директор Опере Српског народног позоришта Александар Станков.

Кроз више од сат времена, публику ће водити чак три диригента - Александар Којић, Ана Зорана Брајевић и гост из Аргентине, Луиз Горелик, који је 2008. године већ дириговао у Српском народном позоришту.

"Припремили смо амбициозан репертоар који ће у нешто више од сат времена показати шта је Опера Српског народног позоришта и шта нас чека наредне сезоне. Ова година научила нас је да морамо да будемо иновативни, да се прилагодимо и посебно да морамо да склапамо партнерства са друштвено одговорним компанијама које ће подржати културу и када цео свет стане", објашњава Станков.

Он додаје да ће из истог разлога бити неопходна и потпуна реорганизација посла и услова извођења и проба, за шта се Српско народно позориште спремало током лета.

Оно што је специфично јесте да је концерт организован првенствено за здравствене раднике из целе Војводине, за које су остављена места на самом платоу испред Позоришта.

EUR/RSD 117.5584
Најновије вести